top of page
domotica anker1

Domotica

Voor sommigen is het een woord, voor ons is het een manier van leven.

De term domotica heeft een heuse transformatie doorgemaakt de voorbije 20 jaar. Het is al lang geen 'niche-product' meer, en heeft hoe langer hoe meer zijn intreden gevonden in de traditionele woningen voor de normale man of vrouw. 

Maar wat is domotica?

Domotica valt te vergelijken met je persoonlijke assistent. 

Het opent de deur wanneer jij je handen vol hebt, zet je verwarming aan wanneer het te koud wordt, en schakelt het licht uit wanneer u een kamer verlaat. En dat allemaal zonder rustpauzes.

Wat jou domoticasysteem allemaal van u overneemt kan u zelf kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om enkel het licht aan te sluiten, -dat je dan weer kan bedienen en controleren met een een applicatie op tablet, smartphone of pc, maar is het even goed mogelijk om ook je zwembadsturing, alarm-, audio-, en tuinbenevelingsinstallatie te koppelen aan het systeem.

 Welk domoticasysteem?

 

Welk systeem u kiest hangt, -zoals bovengenoemd, voornamelijk af van welke onderdelen u allemaal wenst te controleren en besturen. Hiernaast zijn er ook nog eens verschillende werkingen.

Je hebt domotica die wacht tot je op knoppen of touchscreens duwt, en je hebt domotica die zelf handelingen gaat uitvoeren aan de hand van routines die hij zelf aanleert. 

Aan de hand van een kennismakingsgesprek stellen wij het systeem voor dat het beste bij u past. 

 

Welke installateur? 

Het is belangrijk om samen te werken met een goede installateur. 

Een domoticasysteem blijft namelijk een 'kind' dat moet worden 'opgevoed'. Alvorens het systeem volledig doet wat de gebruiker graag heeft moet er gesproken worden met een installateur die op dezelfde golflengte zit als de eindklant, en bovendien ook nog eens kennis heeft van de verschillende mogelijkheden en systemen.

Zelf zijn wij installateur van meerdere merken, en bovendien ook nog eens exclusief partner én verdeler van een hand vol andere fabriekanten op de markt. Dit wil zeggen dat wij hun producten door en door kennen en hier ook de nodige attesten van kunnen voorleggen. Op deze manier garanderen wij een installatie die een volledige generatie mee gaat.

btichino Domotica laten plaatsen of doe het zelf
One Smart Control domotica
Niko Home Control
Officiel Loxone Partner en domotica specialist
Qbus domotica door SED
Loxone Nijlen

Op deze map ziet u alle partners in de buurt. U ziet dat wij in 3 van de 4 windrichtingen de enige geclassificierd partner zijn, aangegeven door een ster.

Wenst u meer te weten te komen omtrent de toepassing van domotica in uw woning?

Meld u dan aan bij onze website en bekijk welke mogelijkheden er bestaan.

 

U kan ook steeds contact met ons opnemen voor een gratis offerte of uitleg op maat, en een rondleiding in onze showroom.

bottom of page